Ad Code

Responsive Advertisement

Ticker

6/recent/ticker-posts

The history of the highest Saka Hafong mountain in Bangladesh-Tour and Travel MRS

 


Als iemand wil verdwalen in de Maya Badhan van de natuurlijke omgeving, stel ik eerst de naam Bandarban voor. Bandarban is een wijk waar elke plek mooi is. Er zijn 7 upazilas in de wijk Bandarban. Elke upazila is versierd met unieke natuurlijke kenmerken met zijn eigen unieke kenmerken. In dit Bangladesh van zes seizoenen ziet elk seizoen er anders uit. Het uiterlijk van Bandarban verandert in elk seizoen als een kameleon van kleur. Verschillende Bandarban zullen in elk seizoen je aandacht trekken. Tijdens de moesson is er water in verschillende bekende en onbekende stromen van Bandarban. In die tijd werden duizenden toeristen uit binnen- en buitenland verliefd op elke fontein. Deze jhiri's zijn onlosmakelijk verbonden met de lokale bergstamcultuur. De bergstammen noemen deze jhiris "khum". Ze halen dagelijks drinkwater uit het zoete water van Khum. Er is een rivier in Bandarban. De naam van de rivier is Sangu rivier. In de bochten van deze rivier wordt de schoonheid van de rots waargenomen.


Voor zover bekend is over de heuvels van Bandarban, zijn deze heuvels gevormd in het Tertiair. Bandarban heeft de grootste berg Safa Huffong in Bangladesh. Men denkt dat het de hoogste berg van Bangladesh is, gevolgd door Tajindong Vijay en Keokkaradong.

Hoewel Safa Huffong en Tajindong niet mogen veroveren, mag Keokkaradong wel overheen klimmen door de regering van Bangladesh. Afgezien van Safa Huffong, Tajindong Vijay, Tinap Saitar, Marayantang (camping), Jadipai-watervallen, mogen sommige toeristen Bandarban vanwege veiligheidsredenen niet bezoeken.

U kunt echter het hele jaar door een bezoek brengen aan Keokkaradong in Roma upazila van het district Bandarban. Op weg naar Keokkaradong vind je een meer genaamd Bagalek, dat is omgeven door geen bergbronnen / khum, maar het water van dit meer is altijd hetzelfde. Het meer ligt op een hoogte van ongeveer 1248 voet boven de zeespiegel. Het is het enige zoetwatermeer in Bangladesh met een hoogte van ongeveer 125 voet.
Als je Bagalek aan de linkerkant verlaat, langs het steile, kronkelende pad recht voor je, is er een fontein genaamd Egule, zijn garnalenfontein. In deze fontein kom je een soort "grap" tegen als je opstaat, je kostbare bloed eet, dik wordt en er weer af valt, je weet het niet. Hiervoor brengen de lokale bevolking een soort poeder genaamd "Hada" op de huid aan als een lotion. Nadat hij een bad had genomen in de garnalenfontein, begon hij weer te lopen. Een uur later een kleine tribale wijk. De naam van deze buurt is de wijk Darjeeling. Een van de schoonste buurten die ik heb gezien, is deze wijk Darjeeling. Vanaf hier kunt u het schilderachtige huisje zien op de top van de Keokkaradong-berg, 310 meter boven de zeespiegel. Na het beklimmen van Keokkaradong moet men de naam en het adres van het leger invoeren. Als je om je heen kijkt zie je veel kleine en grote groene heuvels. De lucht raakt de bergen. Van een afstand gezien lijkt het een heldere weerspiegeling van de bergen onder de zee.
Ze is een buitengewone natuurlijke schoonheid. Aan degenen die het niet hebben waargenomen, is het mijn waanzin om zijn vorm te presenteren. Degenen die het hebben gezien, weten hoe betoverend natuurschoon kan zijn.

'Ik ging naar de bergen, ik ging naar de Indus, ik zag een halve meter van het huis een dauwdruppel op een berg gras.'



Dag 1: Overnachting in Darjeelingpara vanuit Ruma in Bandarban via Bagalek.
Dag 2: Overnachting in Thaikampara via Keokradong via Pasingpara.
Dag 3: Hazra Para via Dolachanpara en vervolgens Sakaafong Summit via Nefiupara. Later kwam hij door Nefiupara en bracht de nacht door in Hazra Para.
Dag 4: Overnacht in Jinapara via Thuisapara na het zien van Amiyakhum aan de kant van Bolongpara via Nayacharanpara.
Dag 5: Ik stak Nafakhum rechtstreeks over van Jinapara naar Thanchi vanuit Remakribazar en keerde 's nachts terug naar Bandarban.


Post a Comment

1 Comments

Ad Code

Responsive Advertisement